Screen Shot 2016-04-10 at 21.18.34

Experimentet som visar hur mobilberoendet påverkar våra möten [video]

Har du någon gång blivit irriterad på någon som sitter med sin iPhone i handen under ett möte eller under en fika med din vän? Om inte så är du själv en utav dessa personer som alltid kollar på din mobil vid “fel” tillfällen.
Frågan är när det är mer OK att ha mobilen framme och inte. Det har blivit väldigt svårt då en smartphone används till väldigt mycket olika saker nuförtiden.
Exempelvis kan man snabbt ta fram fakta om något specifikt man diskuterar just då eller akut kontakta någon som missat vart mötet är. Är det ett olämpligt beteende?
Gränserna har blivit utdragna så pass mycket att i vissa arbetsmiljöer, skolor är det förbjudet med mobilen framme vid viktiga möten och vissa tvärtom.
Jag tror personligen att en balans måste finnas och att man som användare får själv dra slutsatsen om det är ett bra tillfälle att titta på sin mobil eller inte.

I många branscher har ju smartphone:n blivit ett verktyg därav har det också blivit mer accepterat bland den äldre generationens chefer att de anställda har sina smartphones framme och förstår syftet. Tror det är en period utav gammaldags tänk som sakta försvinner då nästan allt man gör är digitalt på de flesta moderna arbetsplatser där en dator längre inte har samma värde som för några år sedan. Då det är möjligt att kunna utföra så pass mycket med en modern smartphone så har man även insett fördelarna med det.

I videon nedan ser ni ett experiment där man visar hur det kan se ut och uppfattas när människor på en arbetsplats multiaskar medan en person försöker prata inför alla.
Det kan upplevas väldigt distraherande och respektlöst.
Vad tycker ni?