Screen Shot 2015-09-22 at 21.48.22

Iphone 6s & 6s Plus review

iphone 6sDesign

Iphone 6s är väldigt lik den tidigare Iphone 6 modellen. Däremot finns det bokstavligen hårfina skillnader mellan dem. 6s ska väga ett sandkorn mer än den tidigare 6 modellen.

Efter förra årets “bendgate”  Så har Apple tagit beslutet att byta aluminium legeringen i höljet, istället används i dagsläget ett 7000 series aluminium hölje. Det zink berikade aluminiumet gör att 6s modellen i princip väger några gram mer än den tidigare 6 modellen.

Glaset på toppen av skärmen är också nytt, vilket kommer ifrån Corning inc. De anser att detta är de hårdaste glaset de någonsin tillverkat.

Utöver dessa mindre synliga designförändringar så kommer Apple även att lansera sin iphone i en helt ny färg, rose-gold vilken man kommer kunna beställa i både Iphone 6s och Iphone 6s plus.

Specifikationer och Prestanda

Den nya 6s modellen är snabb, rent teoretiskt är den snabbast på marknaden. Däremot är det förmodligen inte någon skillnad i praktiken om du sitter på en 6 eller 6s, förutom när du surfar på webben.

Den nya dual-core A9 chippet har en processor som sitter på 1,83 GHz i jämförelse med den tidigare modellen som hade en dual-core processor som satt på 1,4 GHz.

RAM minnet ökade från 1GB till 2GB. Skillnaden gör att spel laddar snabbare och detsamma gäller web användningen.

Enligt Apple ska även grafikprocessorn ha uppgraderats, den ska alltså vara 70% snabbare än den tidigare A8. Detta är nödvändigt med tanke på den nya 4K video-funktionen som den nya kameran nu kan filma i.

Enligt Apple så har Iphone 6s snabbare WIFI och LTE än vad tidigare modeller har haft.

3D Touch

Iphone 6s, introducerar ett helt nytt sätt att integrera med din telefon. För första gången känner din iphone av hur hårt du trycker på skärmen. Tekniken gör det möjligt att göra olika saker beroende på hur hårt du trycker på skärmen. Exempelvis kan du en funktion som heter “peek” för att snabbt förflytta dig mellan olika appar som Meddelanden och Kalender.

Kamera och Live foton

Kameran har uppgraderats från den tidigare 8MP till den nya 12MP kameran med bättre sensorer.

En annan uppgradering är även “Live Photo” vilket per automatik gör att varje foto som tas blir som en mycket kort videosnutt. Enligt Apple tar de bara upp ”aningen mer” utrymme än rena foton. Du kan ”spela upp” ett sådant foto genom att trycka lite hårdare på det med Iphone 6S nya 3D Touch.

4K Video

Ännu en uppgradering med kameran är att man med den nya 6s modellen kan filma med 30 fps (frames per second) i 4K.  För att filma i 4K vilket tar upp 375 MB per min, så behöver man ändra på kamera funktionen under appen inställningar.

Batteri

Batteriet i Iphone 6s är mindre än tidigare modellen. Däremot så ska den nya modellen vara mer energisnål i samband med den senaste IOS9 uppdateringen. I samband med att batteriets procentenheten sjunker till 20% får man ett alternativ att fortsätta i strömsparläge. Denna funktion ser till att ha så få aktiva program i bakgrunden som möjligt.