Microsoft vs Apple vs Google! Lumia 920 vs iPhone 5

Nokia Lumia 920 är förmodligen den mobilen som är otroligt vass när det kommer till kameran och det är lite av det jag hade tänkt o ta upp.

Jag tror att Windows Mobile 8 är mycket bredare och har mycket mer att erbjuda än Android, både för privatpersoner och företagskunder.

Windows 8 och Windows Phone 8 går att jämföra med iOS (iPhone) och Mac OS X.
Båda systemen är väldigt synkade och allt fungerar som en dröm, nästan.
Däremot har Android blivit lite hängandes i luften när det gyller ett komplett echosystem som Apple och Microsoft erbjuder.

När det kommer till Lumia 920 och iPhone 5 så är det ingen tvekan om att Lumia tar iPhone 5 gällande kameran!

Har dock ej testat någon av mobilerna själv, utan bara sett video klipps.
Men det finns några video klipp på youtube bl.a där man ser skillnaden på kameran. Det är inte heller någon överaskning att Nokia är bättre på kamera biten än de flesta andre mobil tillverkare.

Frågan är bara om Windows Phone 8 kan ta även resterande bit, alltså upplevelsen till en högre nivå lite närmare iPhone konceptet?

Jag tror att Microsoft och Nokia har väldigt goda chanser för det. Men främst Microsoft då mjukvaran är huvudingrediensen. Så Nokia har mycket mer att förlora på detta än Microsoft.

Det är spännande tider att se hur företag kämpar för att bygga det bästa echosystemet.

Idag har Apple iPhone, iPad, iPod Touch som kör iOS och Mac OS X som sitter i varje Mac dator. De har AppStore, iBooks, iTunes, iTunes U + iCloud + PassBook systemet som är nytt! Så med andra ord ett väldigt bra och i princip allt man behöver finns i deras echosystem!Microsoft har Windows, Office, Windows Phone 8, SkyDrive och deras egna AppStore för Windows 8 och Phone 8. Windows surfplattor kommer även att drivas utav Windows 8.
Anledningen till varför Microsoft’s echosystem och att Windows Phone 8 kan bli stort är för att Microsoft ställer krav på hårdvarutillverkaren när de ska bygga en mobil för att använda sig utav deras operativ för både mobilen och surfplattan. Det har inte Google på samma sätt gällande Android.

Google har inget riktigt operativsystem för vanliga datorer ännu. De har något som heter Chrome OS men det har ej lyckats att bli stort ännu. Men kanske i framtiden.

Android mobiler har den största andelen av mobiler på marknaden idag då Android är ett öppet system och i princip för vem som helst att använda. Märken såsom Sony, Samsung, HTC osv använder sig utav Android för att driva deras surfplattor och mobiler.
Google har även Google Doc som är som ett Office kit fast direkt via webläsaren via Gmail kontot. 
Google Drive är deras lösning på molnlagring som också är rätt nytt.
Men jämför man olika “AppStores” och echosystem vs Google så ligger google längst ner på listan idag just pga att Android är ett väldigt defragmenterat system och saknar ett riktigt OS för skrivbordsdatorerna och laptops.

På 90-talet så var det AltaVista som var störst.
För er som inte vet vad AltaVista är så var det den tidens “google”. Men de försvann lika snabbt som vinden.
Det är spännande tider vi lever i, mycket har kommit och mycket mer kommer att komma.

– Ha en fortsatt trevlig dag och tack för läsningen!

iPhone 5 vs Nokia Lumia 920